Här nedan kan du läsa mer om våra olika behandlingar.
Klicka här för att se aktuell prislista

Ansikte:

Klassisk ansiktbehandling 

(Utförs av Anne Bjennes, Anna Linder, Madeleine Kelter)

I den klassiska behandlingen ingår rengöring, peeling, portömning, massage,

mask, och avslutande produkter. Hudterapeuten gör en analys av huden och

väljer produkter efter kundens behov. 

 

 

Ayurvedisk ansiktsbehandling

(Utförs av Anne Bjennes,

Under hudanalysen utgår terapeuten från ett holistiska synsätt som är knutet till

ayurveda och den personliga doshan. Ekologiska produkter från Lakshmi används

för att eftersträva balans och vitalitet i huden. 

 

Ansiktszonterapi

(Utförs av Anne Bjennes

Genom att behandla ansiktet, påverkas också resten av kroppen positvt, på samma sätt som vid fotzonterapi.
Istället för att fokusera på symptombehandling analyseras de fysiska, organiska och emotionella tillstånd som är orsaken till obalanser och sjukdomar.
Genom att grundorsaken behandlas kan besvären minska och även försvinna.

 

Ansiktsmassage

(Utförs av Anne Bjennes, Anna Linder,Karin Linder, Alf Palmer & Madeleine Kelter)

Att få ansiktsmassage påverka hela kroppen ,positivt. Förutom att ansiktshuden slätas ut och återfuktas så slappnar musklerna av och då kommer cirkulationen i gång. En mycket avstressande behandling som passar alla.

Kropp:

Vaxning

(Utförs av Anne Bjennes & Anna Linder)

Man kan ta bort oönskad hårväxt med hjälp av vax på läpp/haka, ben, bikinilinje, bröst/rygg eller armhålor. Hudterapeuten använder olika typer av vax för olika områden och känslighet.

 

Borttagning av hudflikar eller milier

(Utförs av Anne Bjennes)

Hudflikar som är störande kan man bränna bort utan att det gör ont. Och milier smälter man bort. 

Massage & Spabehandlingar

Klassisk massage

(Utförs av Alf Palmér, Karin Linder & Anna Linder )

En variationsrik massagemetod som går att använda till allt från en lätt avslappnande massage till en tuff sportmassage.
En skön behandling som löser upp muskelspänningar effektivt.

Massageterapeutisk behandling

(utförs av Alf Palmér)

Här används ett flertal olika massage- och muskeltöjningsmetoder vars gemensamma syfte är att lösa upp och motverka muskelspänningar.
Undersökning, behandling och träningsråd bildar ett komplett åtgärdsprogram för att avhjälpa smärtor och besvär från muskler och leder.

 

Massage med koppning

Klassisk massage kombinerad med koppning. Att koppa är en gammal traditionell läkekonst. Med hjälp av sugkoppar bildas undertryck i huden som påverkar bindväven i muskler och hud.
Blodgenomströmningen ökar vilket bidrar till att slaggprodukter transporteras bort,
muskler värms upp och slappnar av och huden aktiveras.
Koppning kan användas vid muskelspänningar, inflammationer i senfästen,
celluliter och för att öka cirkulationen.

 

Aromaterapeutisk behandling

(utförs av Anne Bjennes

En helkroppsbehandling med personligt utvalda eteriska och vegetabiliska oljor som verkar terapeutiskt på fysiska och emotionella obalanser.
Massagen är väldoftande, djup, lugn och spänningslösände. Behandlingen är renande och balanserande och motverkar inflammatoriska tillstånd.

Spabehandling Delux

(Utförs av Karin Linder & Madeleine Kelter)

Unna dig en riktig lyxbehandling för kropp och själ! En energigivande och mjukgörande behandling för hela kroppen. Behandlingen inleds med en skön torrpeeling med silkesvantar. Hela kroppen masseras mjukt i en nöringsrik bodycream. Ryggen får extra fokus med inslag av varma lavastenar. För ansiktet ingår en ansiktskur med rengöring, peeling, fuktmask och en härlig ansikts - och hårbottenmassage.

Marmamassage

(utförs av Anne Bjennes)

En behandling där terapeuten genom lätt beröring och tryck på så kallade marmapunkter bidrar till att öka balansen i kroppen.Dessa energipunkter finns på 107 olika ställen utmed kroppsmeridianen och utgör mötesplats för blodkärl, senor, ligament, muskler och nerver. De oljor som används är anpassade efter den personliga doshan. Behandlingen är djupt avslappnande och vitaliserande.

 

Lymfmassage    

(utförs av Anna Linder)

Ett trögt lymfsystem kan leda till svullnad, fibromyalgi, restless legs, återkommande förkylningar, huvudvärk, migrän, domningar, värk mm.
Lymfmassage är en mild terapi som förbättrar cirkulationen och elasticiteten i huden samt hjälper till att transportera bort slagg från vävnaden tillbaka till blodbanan. Massagen består av strykningar, mjuka grepp och skakningar som ska hjälpa lymfflödet att flyta i rätt riktning. Behandlingen är behaglig och man brukar känna sig lätt i kroppen efteråt. Kan kombineras med Deep Oscillation.

 

Energimassage

(utförs av Alf Palmér)

Energimassage balanserar kroppens energiflöden genom tryck på akupunkturpunkter, blodcirkulationen stimuleras och genomblödningen i musklerna ökar.
Lymfsystemet aktiveras och blodtrycket påverkas gynnsamt.
Alla mår bra av behandlingen.
Speciellt välgörande är den för Dig om Du har spänningar i axlar, skuldror, nacke och rygg. Massagen ökar också Ditt kroppsmedvetande. När Du får Energimassage sitter Du i en specialbyggd stol i en avslappnad ställning.  Massören arbetar på rygg, nacke, höfter, armar och huvud enligt ett visst mönster som följer akupunktursystemet. 

Aroma relaxmassage

( Utförs av Karin Linder & Anki)

 

En cirkulationsökande och avstressande massage som syftar till avkoppling och välbefinnande. Massagen gör musklerna mjuka och avslappnade, vilket bidrar till att spänningar minskar. Andra positiva effekter är att blodcirkulationen i musklerna ökar, mängden stresshormon minskar, oxytocinet - kroppens lugn och ro-hormon - frisätts och det allmänna välbefinnandet infinner sig. Dessutom bidrar massagen till ökad vakenhet, förbättrat immunförsvar och minskade sömnstörningar.

Fot & underbens massage

(Utförs av samtliga terapeuter)

En härlig behandling som passar alla men särskilt om Du har trötta, tunga eller stumma ben. En behandling som påverkar hela kroppen. 

 

Energibalanserande behandlingar:

 

Reki behandling

(utförs av Anne Bjennes)

Behandlingen grundar sig på den gamla österländska filosofin om livsenergi som på japanska kallas ”ki”. Terapeuten lägger händerna i olika positioner för att stärka immunförsvaret och livsenergin. Reiki ger ökat välbefinnande, stressreducering samt smärtlindring.

 

Access Bars

(Utförs av Anne Bjennes)

Behandlingstekniken Access Bars är djupt avslappnande och utrensande energibehandling. Den innebär att 32 olika punkter (Bars) på huvudet och ansiktet får en lätt och mjuk beröring. Punkterna kan ses som hållare som binder tankar, känslor och idéer. Områden som det rör är t ex glädje, medvetenhet, läkning, lugn, åldrande, tid, kontroll, pengar, kreativitet, kroppen, etc. De i sin tur skapar åsikter och dömande. Under behandlingen släpper du taget om sådant du inte längre har behov av och ökar därmed din medvetenhet. Du kan ta emot bars i tystnad, eller med samtal och vägledning under sessionen. 

 

 

 

Hand- & Fotbehandlingar

Medicinsk fotvård

(Utförs av Jannica Kubel och  AnnSofie Nylin)

Fotbad, nagelvård, filning, behandling av eventuella åkommor, fotmassage.

Övrigt:

Vi behandlar och ger råd om åkommor som, förhårdnader, liktornar, fotvårtor, nageltrång, nagel- och fotsvamp, hälsprickor, kartnaglar, hallux valgus, hälsporre, skoinlägg och fotgymnastik.
 


Fotvård Special

(Utförs av Jannica Kubel och  Ann Sofie Nylin)

Fotbad, nagelvård, filning, behandling av eventuella åkommor, fotmassage och med ett extra behagligt fotbad samt underben och fotmassage.

Paraffinbehandling fot

(Utförs av Ann Sofie Nylin)

En vårdande och fuktgivande värmebehandling. Används för att öka blodcirkulationen, mjuka upp torr och narig hud samt för att lindra smärta vid artrit och reumatism.

Manikyr

(Utförs Av Anne Bjennes och Anna Linder)

Filning, slipning, polering och återfuktning av nagel och nagelband. Naglar lackas med klarlack och händer smörjs avslutningsvis in med vårdande handkräm.

Paraffinbehandling hand

(Utförs av Anna Linder och Karin Linder)

En vårdande och fuktgivande värmebehandling. Används för att öka blodcirkulationen, mjuka upp torr och narig hud samt för att lindra smärta vid artrit och reumatism.

Ayurvediska behandlingar

 

Ayurvedisk Spabehandling

(Utförs av Anne Bjennes, Anna Linder, Madeleine Kelter, Karin Linder)

En skön helkroppsbehandling som börjar med en kroppspeeling med råsidenvantar som sätter fart på lymfcirkulationen och gör huden mjuk

& len. Därefter massage med en varm örtolja som valts ut efter kundens behov. Som avslutning en lätt ansiktskur med Lakshmi produkter. 

Magbehandling

(Utförs av Anne Bjennes )

En välgörande behandling för magen och magsmältningen. Magen masseras med en varm örtolja sedan sker en inpackning av korsryggen och magen. Under inpackningen masseras fötterna och med zonterapi stimuleras matsmältningsorganen.

Benbehandling

(Utförs av Anne Bjennes)

En effektiv behandling för tunga och trötta ben som lätt svullnar eller som har ytligt åderbrock. Med Massage och örtkrämer stimuleras cirkulationen i blod och lymfsystemet vilket gör att ev. celluliter reduceras. En kur rekommenderas 4 ggr inom 2 månader. 

 

Garshan torrpeeling med Oljemassage

(Utförs av Anne Bjennes, Anna Linder, Madeleine Kelter, Karin Linder)

Garshan torrpeeling är en gammal ayurvedisk massagemetod som ökar blodcirkulationen, stimulerar lymfsystemet och eliminerar slaggämnen bundna i fettvävnaden. Behandlingen bidrar till spänstigare hud, motverkar celluliter samt ger ökad muskeltonus. Därefter massage med varm örtolja som väljs ut efter kundens behov.

Marma massage

(utförs av Anne Bjennes)

En behandling där terapeuten genom lätt beröring och tryck på så kallade marmapunkter bidrar till att öka balansen i kroppen.Dessa energipunkter finns på 107 olika ställen utmed kroppsmeridianen och utgör mötesplats för blodkärl, senor, ligament, muskler och nerver. De oljor som används är anpassade efter den personliga doshan. Behandlingen är djupt avslappnande och vitaliserande.

Netra ögonbehandling

(utförs av Anne Bjennes och Anna Linder)

En behandling för den ömtåliga huden omkring ögonen. Motverkar mörka ringar samt ”påsar” under ögonen, minskar rynkor och fina linjer med hjälp av ögonprodukter
och massage.

Ayurvedisk hälsorådgivning

På Vedakliniken kan Du få en personlig hälsorådgivning där jag kan fastsälla din konstitution (kroppstyp) och dina eventuella obalanser. Du får ett skräddarsytt program som motsvarar just dina behov.

Konsultationen börjar med pulsläsning och utifrån den och en titt på dina dagliga rutiner kan vi tillsammans se vad som kan justeras för att du skall komma i balans.

Du få enkla och handfasta råd anpassade just för dig, det kan gälla kost, örter, yoga, andningsövningar, kroppsrening, lämplig motion mm.

Konsultationer ges framför allt i förebyggande syfte för att korrigera obalanser innan dom leder till sjukdom.
Du får hjälp att utveckla hälsa och välbefinnande.

 

Våra behandlingar