top of page

Med Primelase tar vi effektivt bort oönskat hår permanent både på kroppen och i ansiktet. Vi träffas alltid för en kostnadsfri konsultation där vi går igenom behandlingen och lägger upp en behandlingsplan för att det ska bli ett så bra resultat som möjligt. 

Hur många behandlingar behöver man göra?

Hårborttagning med laser kräver flera behandlingar eftersom vi endast kan eliminera hår som är i växtfas. Antalet behandlingar varierar beroende på vilket område som behandlas, hårets tjocklek och färg samt hudtyp. Men räkna med 6-8 behandlingar.

Vilka hårtyper kan behandlas?

Generellt gäller att mörkare hår är lättare att behandla än ljust hår, därför att det mörka håret innehåller melanin som är nödvändigt för att behandlingen ska bli framgångsrik. Grått hår kan inte behandlas.

Får man permanenta resultat med Primelase?

Behandlingen eliminerar aktiva hårsäckar permanent (hår i växtfas). Vissa tillstånd i livet, som orsakar hormonella förändringar kan dock väcka vilande hårsäckar till liv.

Är behandlingen smärtsam?

Behandlingen är i stort sett smärtfri, men vissa personer kan dock känna lite obehag av värmen från lasern.

Hur lång tid tar en behandling?

Det beror såklart på hur stort behandlingsområdet är. En överläpp kan ta 10 minuter och underarmar eller ben från 15-45 minuter.

Vad behöver man tänka på innan/efter en behandling?

Man bör undvika att sola huden som ska behandlas eller använda brun utan sol produkter. Under hela behandlingskuren får man inte noppa, vaxa eller använda någon annan hårborttagningsmetod än rakning.

Har Primelase några negativa effekter?

Risken för negativa effekter med Primelase är minimal. Det som kan hända är att huden blir röd och att hårsäckarna som har blivit behandlade svullnar upp. Det är helt normalt och övergående.

Vad är skillnaden på IPL och Laser?

Hårborttagning med laser har visat sig vara mycket effektivare, säkrare och mindre smärtsamt än hårborttagning med IPL. Laserljuset är mer exakt och ger mer kraftfulla och korrekta resultat. Laserns mål är strikt hårsäcken vilket resulterar i större säkerhet och minimala risker för huden.

När behandlar vi inte med laser?

  • Personer under 18 år

  • Graviditet och amning

  • Personer som har solat inom 14 dagar

  • Tatuerat område

  • Tidigast tre månader efter avslutad cancerbehandling

  • Vid pacemaker

  • Hormonell obalans som hiruitism eller hypertrichosis

  • Läkemedel som gör huden ljuskänslig

bottom of page